Nieuws week 40 Speciaal

  • donderdag 07 oktober 2021

Live uitzendingen binnenkort?

- 'Te gast bij' deze week met  André Moors, Herman Janssen, Lander Severins, Eveline Beemster

- Raadsvergaderingen Hertog en Nassau elke maand live te volgen via de radio

 

 

     

Nieuws:

- Vrijdagavond  luisteren!

- Herhaling Evergreens voortaan op vrijdagmiddag van 15.00-16.00 uur

- Herhaling Te Gast Bij op maandagmiddag van 13.00-14.00 uur

- Reportages van Afterscool radio oa Trucktour en Boerderijtour 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 'Te gast bij' met Lander Severins, André Moors, Herman Janssen, Eveline Beemster

Elke donderdagavond tussen 19.00-20.00 uur zitten onze presentatoren klaar om een nieuwe aflevering te maken van het actuele radioprogramma Te Gast Bij. Donderdag 7 oktober presenteren Johan Staes en Jeanny Wouters, techniek doet Marcel Thomassen. Gasten deze week zijn:

-  Lander Severins, hij vertelt over het cabaretduo Grof Geschut waarvan hij deel uitmaakt. 14 oktober hebben ze een try out in Baarle. 

- André Moors en Herman Janssen komen vertellen over het boek Straten met een Verhaal dat zaterdag 9 oktober wordt gepresenteerd door heemkundekring Amalia van Solms. 

-  Eveline Beemster gaat met Baols Bakske een nieuw evenement organiseren in Baarle: Heel Baol Bakt en daarover heeft izj het laatste nieuws. 

Heb jij iets interessants te melden, of een bijzonder onderwerp voor 'te gast bij'?  Of heb je interesse om dit programma mee te gaan maken of een keer gastpresentator te zijn? Meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Te gast bij' is terug te luisteren.terugluisteren , via de radio wordt het programma herhaald op maandagmiddag van 13.00-14.00 uur en op dinsdagavond om 18.00 uur.

Presentatie:  Johan Staes,  Wim Vervoort, Rian Voesenek, Jeanny Wouters.

Techniek: Marcel Thomassen/Jeanny Wouters/Nick Theys.

 

Live radio op zondagmiddag 5 september vanaf Zomer van Baarle

Zondagmiddag 5 september kon je van 13.00-18.00 uur genieten van een hele serie speciaal gemaakte live programma's rechtstreeks uitgezonden van uit de tuin van het cultuurcentrum waar de Zomer van Baarle vorm krijgt. Met onder andere 'Te gast bij'  gepresenteerd door Wim Vervoort en Jeanny Wouters  met als gasten supervrijwilliger Martien van Gool en schrijfster Els Verhoeven. Radio DJ  en entertainer Hijme Vervat treedt op samen met collega muzikant Joris. Daarna is het de beurt aan Wilma van der Hel-Fros die als gast Cesar Zuiderwijk aan tafel heeft in haar programma''het uur van...' Het Plein verzorgt een uur programma zoals zij dat elke maand ook maken op vrijdagavond, met Peter van den Heijkant en Jan Luijben. En last but not least, collega Staf van Aelst die lekkere gouwe ouwe disco en dansmuziek draait een heel uur lang. 

 

hijme joris jeanne kenevel sep 2021 1

 

cesar en wilma close Klein

Kom kijken, kom luisteren of luister thuis. 

zomerradio jeanny jacqueline

 

 Raadsvergaderingen

De raadsvergaderingen van de gemeenten Baarle-Nassau (vergaderschema op de website www.baarle-nassau.nl) en Baarle-Hertog (3e donderdag van de maand) worden live uitgezonden via de Lokale Omroep Baarle, net als de vergaderingen van GOB Gemeenschappelijk Overleg Baarle waarin beide raden samen vergaderen). De raadsvergaderingen zijn  terug te luisteren via raadsvergadering terugluisteren Meer info op www.baarle-hertog.be of www.baarle-nassau.nl. 

Techniek: Han Sommen, Marcel Thomassen.

 

Speciale live uitzending Teenage Radio met Frank en Eva van 3FM ging niet door!

Donderdag 15 juli zouden Roel, Joost, Marijn en Jayden een speciale aflevering van Teenage Radio maken samen met 3FM dj's Frank en Eva die die dag voor hun Frank &Eva show van Ulicoten naar Baarle-Nassau wilden fietsen en daar op 3FM een live show van maken. Helaas werd deze uitzending gecancelled vanwege het overlijden van Peter R. de Vries dat die middag bekendgemaakt werd. Roel en Joost kwamen wel naar Te Gast Bij die avond om over hun plannen te vertellen. 

frank van der lande

 

 

 Zondag 4 juli De Zomer van Baarle Live Radio vanuit de tuin van het cultuurcentrum

Van 13.00-18.00 uur verzorgden diverse presentatoren en dj's hun programma live vanuit de tuin van cultuurcenrum baarle, op zondagmiddag 4 juli. De Zomer van Baarle duurt nog de hele zomer, en op zondag 8 augustus en 5 september gaat dat weer gebeuren.

Deze eerste zondag werd meegewerkt door Te Gast Bij (Jacqueline en Jeanny), de kids van Afterscool Radio en Teenage Radio, en Pascal Bruurs en Nick Theys. Techniek Marcel Thomassen. 

 

zomer radio afterscool

 

zomer radio pascal

 

Hijme Vervat presenteert de Muziektrein; bluesprogramma komt te vervallen

Sixties en seventies muziek stopt onze nieuwe presentator Hijme Vervat in zijn nieuwe programma De Muziektrein. Op zaterdag en zondag tussen 17-18.00 uur kunt u naar hem luisteren. Hijme is net begonnen als presentator, is buschauffeur van beroep en in zijn vrije tijd ook zanger. Bij elk nummer of artiest heeft hij wel een aardig weetje of praatje, hij brengt ook muziek van collega artiesten uit de regio. Op woensdagavond maakte hij korte tijd een uur met bijzondere bluesmuziek. Dit programma is inmiddels gestopt en geïntegreerd in de Muziektrein.

ow46 Hijme Vervat

 

 

 

 

Afterscool Radio tijdelijk vanuit De Vlinder

Vrije Basisschool De Vlinder heeft op vrijdagmiddag een radiostudio in de overblijfruimte. Hier wordt Afterscool Radio opgenomen dat vervolgens op maandagmiddag om 16.00 uur wordt uitgezonden. Ze kijken uit naar de tijd dat ze weer gewoon in de studio radio kunnen maken!

Nick Theys is er nog steeds bij als begeleider.  Afterscool Radio - Leren, Denken, Doen!

 

 

'Te gast bij' hervat op 23 april 2020

 Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf van Baarle-Nassau en burgemeester Frans De Bont van Baarle-Hertog waren donderdag 23 april onze eerste gasten in de aangepaste studio. Extra tafels zijn bijgeplaatst om de 1,5 meter social distance te waarborgen en hand- en ontsmettingsmiddel was voorhanden. Uiteraard was er ook gewoon koffie en nieuws. Met de beide burgemeesters werd gepraat over de coronamaatregelen, de lockdown, de verschillen in wetgeving waar zij mee moesten dealen. Er werd ook gesproken over het overleg en de communicatie, en de opschaling en unlock straks waar iedereen naar uitziet. Wanneer de grenzen ook weer open gaan! U kunt deze uitzending terugluisteren! Gemaakt door Johan Staes, Marcel Thomassen (techniek) en Jeanny Wouters. 

 studio burgemeesters Klein

 

 

Zaterdagmatinee keert terug!

In aangepaste vorm gaat het programma Zaterdagmatinee op 4 april weer de lucht in op zaterdagmiddag tussen 14.00-17.00 uur.

Presentator Ad Smits en technicus Peter Gerards zitten in de studio, 1,5 meter van elkaar af, en spreken met gasten via de telefoon. Tussendoor Nederlandse plaatjes en Vlaamse producties. In de studio is het telefoonnummer 013-5072127. 

 

 

Te Gast Bij is voorlopig alleen terug te luisteren

De geplande uitzendingen gaan voorlopig niet door omdat het cultuurcentrum, waar onze studio gevestigd is, is gesloten! Wij mogen geen gasten ontvangen.

Op 19 maart hadden we afgesproken met Huib en Helda van High Five Art Galery. De nieuwe gemeentesecretaris Michel Tromp zou langskomen, en met Staf van Aelst wilden we praten we over Enclavebridge, die RondjeBridgen in Baarle organiseert.

Elke week maken wij normaliter een live uitzending van Te Gast Bij. Via deze site houden wij je op de hoogte van de door ons uitgenodigde gasten.Heb jij iets interessants te melden, of een bijzonder onderwerp voor 'te gast bij'?  Of heb je interesse om dit programma mee te gaan maken of een keer gastpresentator te zijn? Meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of rechtstreeks bij jDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Te gast bij' is terug te luisteren.terugluisteren , via de radio wordt het programma herhaald op dinsdagavond om 18.00 uur.

Presentatie: Jeanny Wouters, Rian Voesenek, Wim Vervoort, Johan Staes.

Techniek: Marcel Thomassen.

te gast bij team 2 jan

Het nieuwe presentatieteam van Te Gast Bij: vlnr Rian Voesenek, Johan Staes, Wim Vervoort en Jeanny Wouters.

 

 

Sauwels Smokkelgat op carnavalszondag

Volgens goede traditie maakt de Lokale Omroep Baarle opnames tijdens de Sauwelavond in Smokkelgat; dit jaar op zaterdagavond 8 februari. Ook in Ulicoten bij de Haaikneuters zijn opnames gemaakt van de sauwels op 1 februari dit jaar. Onze dj Pascal Bruurs knipt en plakt daar een leuke carnavalsuitzending van en die wordt uitgezonden op zondagochtend net voordat de optocht begint, tussen 10.00-13.00 uur. De optocht is in Smokkelgat dit jaar op zondag 23 februari en start om 13.11 uur in de Generaal Maczeklaan. Op carnavalsmaandag of dinsdag zal een herhaling te horen zijn, tijdstip wordt later bekendgemaakt.

 

 

Oude Zendmast op gemeentewerf Hertog afgebroken 

Zaterdag 25 januari kwam Peter Jansen met twee medewerkers naar het Gemeentewerf van Baarle-Hertog voor de sloop van onze oude radio zendmast. Onze antenne en zender hebben een nieuwe plek in het buitengebied.

De heren brachten een zogenaamde verreiker mee om de mast van de grond te tillen en in bedwang te houden, zodat deze gezekerd kon worden platgelegd nadat de voet was losgeslepen van de grond. De voorbereidingen namen ongeveer anderhalf uur in beslag; de uiteindelijke daling naar de grond was in twee minuten gebeurd! De mast kon precies binnen het terrein neergelegd worden en raakte net de buitenrand niet, de heg die de afscheiding vormt met de tuin van De Vlinder. Na het neerlaten van de mast werd deze in stukken geslepen en op de wagen van SPJ gelegd en afgevoerd. Met dank aan SPJ/Peter Jansen.

ow05 LOB Demontage Zendmast 2020 23 Kleinow05 LOB Demontage Zendmast peter jansen slijpen Klein

 

Cheque van 1600 euro voor Ne(s)t

Maandag 27 januari waren een aantal vertegenwoordigers van NE(S)T uit België uitgenodigd om de cheque in ontvangst te nemen die de kinderen van Afterscool Radio bijeen gegaard hadden. Het geld was in het kader van de Warmste Week van StuBru en Serious Request van 3FM onder andere met een grote Benefiet show verzameld. De helft, 1600 euro, ging naar Ne(s)t die zich inzet tegen mensenhandel en specifiek meisjes helpt die hiermee te maken hebben gehad. Op de foto de drie kinderen die de cheque mochten overhandigen en de radiospecial maakten deze maandag, Joost van Teenage Radio, Yari van Teenage Junior en Maarten wiens haar al weer is aangegroeid. De andere kids van Afterscool Radio waren er ook allemaal bij, net als Nick Theys en Marcel Thomassen maakte de foto.

ow05 radio cheque

 

Nieuw Programma van Pascal Bruurs: Pascal's Danspaleis

Op vrijdagavond van 19.00-20.00 uur start binnenkort ( 24 januari 2020) Pascal's Danspaleis. Een programma met vooral dansmuziek, lekker in elkaar gemixt door uw dj Pascal Bruurs. Drie keer per maand te beluisteren, afgewisseld door een aflevering van de Freakshow die Pascal maakt samen met Nick Theys.

 

 

 

Marathon uitzending Afterscool en Teenage Radio op zondag 22 december: opbrengst meer dan 3000 euro!

De kinderen van Afterscool Radio en Teenage Radio hebben op zondag 22 december de hele dag een live uitzending gemaakt, onder leiding van Nick Theys van de Lokale Omroep Baarle. 12 uur duurde deze Marathon uitzending vanuit de Nieuwstraat waar een leegstaand winkelpand tijdelijk werd ingericht als studio. Bedoeling was om geld in te zamelen voor twee goede doelen en collega radiostations. 3FM Serious Request (Rode Kruis) en de Warmste Week (Ne(s)T) van Stubru. Tegen mensenhandel, voor kinderrechten! En de acties waren een groot succes: ruim 3000 euro kwam er binnen, nog niet alle statiegeldbonnetjes van Jumbo en AH zijn geteld, dus het wordt nog meer! 

De kinderen hebben onder andere: flessen opgehaald voor statiegeld, statiegeldbonnetjes verzameld, persoonlijke sponsoring (Sven liep wekenlang in korte broek, Maarten liet zich kaal scheren), er waren vogelgebakjes te koop, zelfgebakken koekjes, chocomelk en gluhwein. Via Facebook Afterscool Radio kon je hun verrichtingen volgen. Gefeliciteerd jongens en meisjes met dit geweldige resultaat!